Actueel

School voor Manuele Therapie Nederland

School voor Manuele Therapie Nederland

Wilt u manueel therapeut worden? Ga naar de website van SMTN en meld je aan!

Op de SMTN (voorheen SMTU) wordt les gegeven vanuit een visie waarbij de totale bewegingsfunctie van de patiënt centraal staat. Hiermee leiden we je op tot een manueel therapeut op die niet alleen de pijnklacht behandelt, maar ook verdere complicaties voorkomt en de patiënt leidt naar duurzame verbeteringen.

Elke opleiding Manuele Therapie kent zijn eigen nuances. Bij de School voor Manuele Therapie Nederland (SMTN) word je opgeleid tot volleerd manueel therapeut, waarbij je een groot arsenaal aan driedimensionale behandeltechnieken krijgt aangereikt. Er is geen manueel-therapeutische opleiding in Nederland waarin vaardigheidsonderwijs (het trainen van ‘skills’) een groter deel van het curriculum uitmaakt dan de SMTN, juist omdat we ook technisch gevorderde technieken aanreiken.