Opleiding

Opleiding

Opleiding tot manueel therapeut

De opleiding tot manueel therapeut duurt 3 jaar en kan pas gevolgd worden na het behalen van een diploma als arts, fysiotherapeut of vergelijkbare opleiding. Het schoolwerkplan van de school voor manuele therapie te Utrecht voldoet als enige opleiding in de wereld aan de eisen van het Onderwijsleerplan van de VMT (Vereniging van Manueel Therapeuten).

De lesinhoud bestaat uit o.m. bewegingsmodellen, functievarianten, artrologie, artro- en osteokinematica en functionele morfologie. Daarnaast wordt veel aandacht besteed aan het in de praktijk uitvoeren van de diagnostiek en behandeling, terwijl de opleiding wordt afgesloten met een praktijk en theorie examen, een stage en een afstudeerscriptie.

De kwaliteit van de behandeling wordt door de VMT bevorderd. De leden worden onderworpen aan intercollegiale toetsing en zijn eveneens verplicht nascholingen te volgen. Degenen die voldoen aan de toetsingseisen van de vereniging worden opgenomen in een register.

Masteropleiding Manuele Therapie NVAO geaccrediteerd

Binnen Nederland zullen in de toekomst alle opleidingen Manuele Therapie een masteropleiding zijn. Bestuur, managementteam, docenten en medewerkers van de school hebben besloten mee te gaan in deze ontwikkeling. Het mastertraject heeft een inmiddels gerealiseerde vergaande vernieuwing gevraagd van de school, studenten en docenten op het gebied van o.a. lesinhoud, lesvormen, toetsing en kwaliteitscycli.

Stichting School voor Manuele Therapie Utrecht i.s.m. Avans+ biedt erkend diploma master manuele therapie

Nederlandse fysiotherapeuten kunnen met een gerust hart van start gaan met de nieuwe Master Manual Therapy (MOM). De opleiding is geaccrediteerd door de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO). Dit betekent dat de opleiding aan de maatstaven van de Wet op hoger onderwijs voldoet. Bovendien ontvangen deelnemers een internationaal erkend diploma.

De Master Manual Therapy is ontwikkeld in samenwerking met Avans+. Doel van deze opleiding is het leren begeleiden en behandelen van patiënten met complexe gezondheidsproblemen als gevolg van artrogene, musculaire en neurogene stoornissen van de wervelkolom en extremiteiten.
De opleiding, die nu al populair is onder fysiotherapeuten, is op 11 september 2008 van start gegaan.

Voor meer informatie over de opleiding tot manueel therapeut kunt u zich wenden tot:
Stichting School voor Manuele Therapie Utrecht
Amsterdamse straatweg 644
3555 XH Utrecht

Telefoon: 030-2513375
Website: www.manueletherapie.nl
E-mail: info@manueletherapie.nl